Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
homestyle
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!


Young Aristos

Ο Young Aristos είναι ένας εκπαιδευόμενος φιλόσοφος, που αναπτύχθηκε από τον Δρ. Άλκη Γούναρη για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μιλώντας άπταιστα αγγλικά και ελληνικά, ο Αρίστος ειδικεύεται στη Φιλοσοφία της Ανθρώπινης Νόησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης, στην Ηθική, στην Εφαρμοσμένη Ηθική, ιδιαίτερα στην Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης και τέλος στη Συνείδηση των Ζώων. 

Διαβάστε περισσότερα
Homo Ludens - Urban Dramaturgy Explorations

Το Homo Ludens είναι μια αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε με σκοπό τη διασύνδεση της ψηφιακής τεχνολογίας και του πολιτισμού μέσω του παιχνιδιού. Το τρίπτυχο Παιχνίδι – Τέχνη και Πολιτισμός στην Πόλη αποτελεί τον βασικό άξονα ανάπτυξης των δράσεων του οικοσυστήματος που δημιουργείται σταδιακά εντός του Homo Ludens από ερευνητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες, και γενικότερα ακαδημαϊκούς, πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, τεχνολογικούς και θεσμικούς φορείς.

Διαβάστε περισσότερα
Η Σοφία στο Σχολείο

Η Σοφία στο Σχολείο αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο "Φιλοσοφία-Πολιτική-Οικονομία" του Τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι το αποτέλεσμα ενός διετούς ερευνητικού προγράμματος. Το πρωτοποριακό αυτό έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και εστιάζει στην εισαγωγή της φιλοσοφίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα
Me and AI: The Students’ Sessions

Το Me and AI: The Students’ Sessions είναι μια διεπιστημονική φοιτητική διημερίδα που ξεκίνησε το 2000 από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του τμήματος φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στόχος της διημερίδας είναι να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με τις ηθικές, νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της χρήσης των καινοτόμων τεχνολογιών νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.

Διαβάστε περισσότερα
UTEC 2012 - 2022

The objective of the UTEC research program is philosophical research as well as to bring to view the conditions and requirements that will lead us to a Unified Theory of Embodied Cognition. Embodied Cognition (EC) is a contemporary, cutting-edge and challenging research program of Cognitive Sciences (CS) with contributions from scientific and philosophical fields such as the Philosophy of Mind and Cognitive Sciences, Psychology, Linguistics, Neurosciences, Artificial Intelligence and Robotics. As it has been growing rapidly in recent years, it has provoked intense interdisciplinary interest, making it one of the most innovative areas of research oriented towards solving fundamental problems related to Human Cognition (HC) and Artificial Intelligence (AI).

Διαβάστε περισσότερα
Το Project Ψ [Psy]

Το project εξελίσσεται μέσω του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ Ψ και της ψηφιακής πλατφόρμας Psy Files και αποτελεί μια ανοιχτή και διαρκή έρευνα στην ψυχική υγεία και την ψυχιατρική ηθική.

Διαβάστε περισσότερα
The Confession Session Project

To “The Confession Session” είναι ένα διαδικτυακό φιλοσοφικό - κινηματογραφικό εγχείρημα των Άλκη και Κώστα Γούναρη που εξελίχθηκε το 2011. Πενήντα δύο άνθρωποι σ’ ένα μπαρ αφηγούνται πενήντα δύο ιστορίες. Πενήντα δύο μικρά κινηματογραφικά πορτραίτα εξομολογητικού χαρακτήρα, ως φιλοσοφικό παιχνίδι για τον τρόπο, που τα γεγονότα και οι αρχές μας καθορίζουν τις αποφάσεις και τις πράξεις μας.

Διαβάστε περισσότερα
Philosophy Café

Το Philosophy Café ξεκίνησε το 2006 από μια μικρή ομάδα διδασκόντων και φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και εγκαταστάθηκε αρχικά στο Dasein Café στα Εξάρχεια, με πρωτοβουλία του Διδάκτορος Φιλοσοφίας Άλκη Γούναρη, ο οποίος υπήρξε ο οργανωτής και βασικός συντονιστής των εκδηλώσεων.

Διαβάστε περισσότερα
Dasein Lab

Το Dasein Lab αποτελεί ένα εκπαιδευτικό ερευνητικό πρόγραμμα του Άλκη Γούναρη που έχει σαν κύριο στόχο να φέρει το ευρύ κοινό κοντά στα ζητήματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα -κυρίως τη φιλοσοφία - με τρόπο απλό, εύληπτο και προσιτό. 

Διαβάστε περισσότερα


Top