Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
homestyle
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Το Project Ψ [Psy]

18-02-2015 15:28

Πρόκειται για μια ανοιχτή και διαρκή έρευνα στην ψυχική υγεία και την ψυχιατρική ηθική που εξελίσσεται μέσω του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ Ψ και της ψηφιακής πλατφόρμας Psy Files.

Η ιστορία του Project Ψ ξεκίνησε το 2008 με αφορμή παλαιότερη πτυχιακή εργασία του Άλκη Γούναρη στην οποία βασίστηκε το αρχικό σενάριο της ταινίας τεκμηρίωσης, που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι το 2015, η έρευνα, οι συνεντεύξεις αλλά κυρίως η γνωριμία με τους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον αποκλεισμό, την οδύνη αλλά και την θεραπευτική διαδικασία, διαμόρφωσαν τελικά ένα πλαίσιο καταγραφής που συνδύαζε από τη μια πλευρά εξομολογήσεις και μαρτυρίες των ασθενών και από την άλλη πλευρά ένα θεωρητικό πλαίσιο αναζήτησης με συνεντεύξεις ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας.

Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Ψ», που σκηνοθέτησε η Καλλιόπη Λεγάκη, προβληθηκε για πρώτη φορά στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (13 - 22 Μαρτίου 2015) και έκτοτε έχει προβληθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ καθώς και στην τηλεόραση.

Η ψηφιακή πλατφόρμα Psy Files, που συντονίζει ο Άλκης Γούναρης, Δρ. Φιλοσοφίας, Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ηθικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί μια ανοιχτή δομή συλλογής τεκμηρίων, συνεντεύξεων, άρθρων, δημοσιεύσεων και μαρτυριών, με κύριο ενδιαφέρον στη φιλοσοφική, ηθική και κοινωνική διερεύνηση της ψυχικής υγείας και της ψυχιατρικής.

Writers: Alkis Gounaris
Genre: Documentary 
Country: Greece
Rating: 6.5/10 (Votes: 2406)
Released: 18 March 2015
Duration: 67 min
Directors: Kalliopi Legaki
Production Company: Gounaris Film, Greek Film Center, Portolanos Films
Director of Photography: Dimosthenis Ioannou
Sound: Stelios Michailidis
Editing: Bonita Papastathi
Music: Nikos Papadogoulas
Producer: Maria Gentekou
Language: Greek

Επίσημος ιστοχώρος: https://psyfiles.gr/

Επισκεφτείτε την σελίδα του project στο youtube: https://www.youtube.com/channel/videos

Επισκεφτείτε την σελίδα του project στο facebook: https://www.facebook.com/PsyFilesGr/Top