Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
homestyle
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Dasein Lab

25-01-2019 11:15

Το Dasein Lab αποτελεί ένα εκπαιδευτικό ερευνητικό πρόγραμμα του Άλκη Γούναρη που έχει σαν κύριο στόχο να φέρει το ευρύ κοινό κοντά στα ζητήματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα -κυρίως τη φιλοσοφία - με τρόπο απλό, εύληπτο και προσιτό.

Η ιστορία του ξεκίνησε το 2006 στο κλασσικό Dasein, στα Εξάρχεια, όταν σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ηθικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Ηθικής και το filosofia.gr οργανώθηκαν οι πρώτες συναντήσεις του Φιλοσοφικού Καφενείου. Η φιλοσοφία αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο του προγράμματος για πολλά χρόνια, όμως σύντομα το ενδιαφέρον επεκτάθηκε στη λογοτεχνία, στον κινηματογράφο και στις τέχνες γενικότερα. Από το 2013 μέχρι το 2016 οι εκδηλώσεις του φιλοξενήθηκαν στον πολυχώρο Άνεσις και εμπλουτίστηκαν με μαθήματα δημιουργικής γραφής και ιστορίας της τέχνης με εισηγητές όπως: Θανάσης Τριαρίδης, Κώστας Κατσουλάρης, Σώτη Τριανταφύλου, Φώτης Τερζάκης κ.α.

Το Dasein Lab, εκτός από το Φιλοσοφικό Καφενείο, έχει οργανώσει πλήθος Εργαστηρίων και Μαθημάτων Φιλοσοφίας με τους Άλκη Γούναρη, Γιούλη Παπαϊωάννου, Νίκο Προγούλη, Δούκα Καπάνταη, Παναγιώτη Πέρρο κ.α. καθώς επίσης και εκδηλώσεις σχετικές με την ποίηση, εκθέσεις κόμικς και φωτογραφίας, το λογοτεχνικό φεστιβάλ Desein Fest σε συνεργασία με τον Χρήστο Χρυσόπουλο, κ.α.

Σήμερα μετά από 13 χρόνια, το Dasein Lab οργανώνει ένα ετήσιο σεμινάριο Ιστορίας της Φιλοσοφίας, διατηρεί την ψηφιακή - ενημερωτική του οντότητα και οργανώνει το εξαιρετικά πλούσιο αρχείο του με σκοπό την δημοσιοποίησή του.

Ακολουθήστε στο Facebook το Dasein Lab: https://www.facebook.com/DaseinLab


Top