Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
homestyle
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Πρεμιέρα Ντοκιμαντέρ "Μόνο Οι Λέξεις Συνεχίζουν"

02-03-2011 14:51

 

Tο ντοκιμαντέρ Μόνο Οι Λέξεις Συνεχίζουν θα προβληθεί στο επίσημο πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης , στο τμήμα « Μικρές Αφηγήσεις », την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Ολύμπιον και την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη.

Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα ταυτόχρονης μετάδοσης από την Αίθουσα του Ολύμπιον, ταινιών που θα προβάλλονται εκεί, σε 4 αμφιθέατρα 4 Πανεπιστημίων σε 4 διαφορετικές πόλεις (Πάτρα, Κέρκυρα, Λευκωσία, Ρέθυμνο).

Μέσω οπτικής ίνας η αίθουσα του Ολύμπιον θα συνδεθεί με τους servers των Πανεπιστημίων αυτών και θα γίνεται ταυτόχρονη μετάδοση της ταινίας βασισμένη στην τεχνολογία του live streaming.

Το ντοκιμαντέρ μας είναι μια από τις ταινίες που έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, έτσι που η προβολή της Τετάρτης 16 Μαρτίου θα γίνει με αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Τον χειμώνα του 2010 στο μπαρ Dasein , στα Εξάρχεια , ξεκίνησε το project «The Confession Session» .
Εμπνευστής του ο Άλκης Γούναρης που κάλεσε 52 θαμώνες του μπαρ για να εξομολογηθούν προσωπικές τους ιστορίες .
Οι ιστορίες αυτές πέρασαν στο διαδίκτυο και ταυτόχρονα έγιναν υλικό για αυτό το ντοκιμαντέρ .
Μπροστά στο φακό οι λέξεις , οι φράσεις και τελικά τα ίδια τα πρόσωπα αποκτούν μια άλλη βαρύτητα . Και αυτό γιατί αποκαλύπτονται συναισθήματα , σκέψεις , αναζητήσεις και αποφάσεις καθοριστικές για τον καθένα τους .
Καταγράφοντας τις εξομολογήσεις των ανθρώπων χαρτογραφούμε τον εσωτερικό τους κόσμο , έναν κόσμο λησμονημένο μέσα στο πολύβουο και στο άξενο των σημερινών πόλεων .
Και είναι αλήθεια ότι οι εξομολογήσεις τους , άλλοτε χιουμοριστικές και άλλοτε δραματικές , σε μια διάρκεια χρόνου τριών μηνών , που κράτησαν τα γυρίσματα μας , μας έκαναν να ξανασκεφτούμε για τις ζωές μας και να αναζητήσουμε ξεχασμένες διαδρομές στον εσωτερικό μας κόσμο.

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Καλλιόπη Λεγάκη
Συνεντεύξεις : Άλκης Γούναρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Γιάννης Μισουρίδης
Ήχος : Μαρία Γεντέκου
Μοντάζ : Μπονίτα Παπαστάθη
Μιξάζ- Εταλονάζ : Γιάννης Νταρίδης
Παραγωγή : Portolanos Films & Άλκης Γούναρης
54min, Digital Beta, 2011

Βασισμένο στο διαδικτυακό project
«The Confession Session» των Άλκη και Κώστα Γούναρη.
https://www.youtube.com/user/theConfessionSession/videos

 


Top