Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
homestyle
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 1 από 2: > >>


Θα μας πάρει η Τεχνητή Νοημοσύνη τη δουλειά;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να μας απαλλάξει από κουραστικές εργασίες και να μας προσφέρει ελεύθερο χρόνο; Ή μήπως θεωρείτε πως θα μας πάρει τη δουλειά «βίαια» και θα οδηγήσει σε εξαφάνιση επαγγελμάτων και φτώχεια; Ποιο από τα δύο σενάρια είναι πιθανότερο;  

Στο Athens Science Festival την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στις 09:00 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με τίτλο «Θα μας πάρει η Τεχνητή Νοημοσύνη τη δουλειά;», 

Διαβάστε περισσότερα
«Η Σοφία στο Σχολείο» στο Athens Science Festival 2023

Το Εργαστήριο Φιλοσοφία - Διακυβέρνηση - Οικονομία, PPΕ Lab, του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ σας προσκαλεί στα διαδραστικά Εργαστήρια Φιλοσοφίας για Παιδιά, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, στις 17.00 με 19.00 στο Αthens Science Festival.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Η Σοφία στο Σχολείο», για την εισαγωγή της Φιλοσοφίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΛΙΔΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα
Συγκρότηση Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής

Με απόφαση της Ολομελείας της, τον Απρίλιο 2023, η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής (ν. 4780/2021) συγκρότησε στις 30 Μαίου 2023 με ομόφωνη απόφαση την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με σκοπό να συνδράμει με εισηγήσεις στο έργο της ΕΕΒ&Τ και συγκεκριμένα στη διαμόρφωση Συστάσεων, Γνωμών και Εκθέσεων για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν στις ηθικές προεκτάσεις των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα
Φύλακες άγγελοι και εξολοθρευτές: Η βία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Ομιλία των Άλκη Γούναρη και Γιώργου Κωστελέτου στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με θέμα Η ΒΙΑ την Δευτέρα 20 Μαρτίου 18:00-20:00 στο auditorium της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Χαιρετίζουν: Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ [20.03.2023]

Διαβάστε περισσότερα
Όψεις της Εφαρμοσμένης Επιστήμης και Τεχνολογίας - Διερευνώντας το αξιακό τοπίο της Τεχνοεπιστήμης

Σε αυτόν το συλλογικό τόμο, που επιμελήθηκαν ο  Κώστας Θεολόγου (Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ) και η Ευγενία Τζαννίνη (Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΜΠ), οι Άλκης Γούναρης και Γιώργος Κωστελέτος (ΕΚΠΑ) διερευνούν τα φιλοσοφικά, λογικά και επιστημολογικά προβλήματα στην ακαδημαϊκή υποστήριξη της απόδοσης ηθικού καθεστώτος στα αυτόνομα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης. Με παράδειγμα εργασίας τα αυτόνομα οπλικά συστήματα οι συγγραφείς εξετάζουν κριτικά τους συνήθεις τρόπους προσέγγισης των ερωτημάτων σχετικά με την «αυτόνομη λήψη αποφάσεων» και την «ευθύνη» των συστημάτων αυτών, υιοθετώντας εν τέλει μια σκεπτικιστική στάση. [Ελληνοεκδοτική, 2022]

Διαβάστε περισσότερα
Δημιουργικότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών πραγματοποιούν μέσα από αλληλεπιδραστικά, εικαστικά και μουσικά παραδείγματα μια «ζωντανή» διερεύνηση των δημιουργικών δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα αισθητικά, ηθικά, νομικά και θεσμικά προβλήματα που εγείρονται.  Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2022.

Διαβάστε περισσότερα
Batman & Kant. Εικονογραφώντας την καινοτομία: Kόμιξ επιστήμη και τεχνολογία

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, οργανώνει 3 συζητήσεις πάνω στα πολύπλευρα ηθικά, φιλοσοφικά και οικολογικά ζητήµατα που ανακύπτουν σε ένα µέλλον όπου η κυριαρχία επιστήµης & τεχνολογίας τείνει να καθορίσει την πορεία του ανθρώπου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη διερεύνηση που αντλεί στοιχεία από 3 ιστορίες, οι οποίες µε τη δύναµη της εικονοποίας και την ιδιαίτερη αφηγηµατική τέχνη των ΚΟΜΙΞ κατορθώνουν να επαναπροσεγγγίσουν από µια διαφορετική οπτική, θεµελιώδη διαχρονικά και καινοφανή ερωτήµατα αλλά και αρχέγονους µύθους. Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2022.

Διαβάστε περισσότερα
Me and AI: The Students’ Sessions 2022

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του τμήματος φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, το ΠΜΣ «Φιλοσοφία» του ΕΚΠΑ και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Deree, διοργανώνουν το Me and AI: The Students’ Sessions 2022 την πρώτη φοιτητική διημερίδα με θέμα Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική, που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 13 Μαΐου 2022 και ώρα 16:00 με 20:00 στο Campus του Κολλεγίου, Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή. Αίθουσα: ACG Events Hall (στο άνω επίπεδο της Βιβλιοθήκης του Κολλεγίου).

Διαβάστε περισσότερα
Webinar: Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Βιοηθικής, Τεχνοηθικής και Δικαίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ διοργανώνει webinar με θέμα: Τεχνητή Νοημοσύνη τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, ώρα 10:00-13:00

Διαβάστε περισσότερα
Webinar: Τι είναι Ψυχική Υγεία; Μια αναλυτική εισαγωγή στο φάσμα των φιλοσοφικών θεωριών βάσης και στον τρόπο αντιμετώπισης των ηθικών ζητημάτων που αυτές συνεπάγονται

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ε.Κ.Π.Α. (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής» – Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), και η Περιφέρεια Αττικής σας προσκαλούν τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 

Διαβάστε περισσότερα
Τεχνητή Νοημοσύνη και σύγχρονα ηθικά διλήμματα

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και τα σύγχρονα ηθικά διλήμματα» ήταν το θέμα της ομιλίας του Δρα Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, κ. Άλκη Γούναρη σε  μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β2 και Β4 του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα.

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία @ School SOS! Βάλε τη Σοφία στο Σχολείο

Το Εργαστήριο Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (PPE Lab) ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα «Η Σοφία στo Σχολείo» εισέρχεται στη φάση της υλοποίησής του. Με στόχο την καλλιέργεια της κριτικής αντίληψης και την εξοικείωση των παιδιών με τον φιλοσοφικό τρόπο σκέψης, το Εργαστήριο σχεδίασε το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Η Σοφία στo Σχολείo». Πρόκειται για δύο κύκλους οι οποίοι απαρτίζονται από 10 σπονδυλωτά μαθήματα ο καθένας, συμπληρωματικά προς το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών 4ης και 5ης  Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα
Τεχνητή Νοημοσύνη: μία Συνανακάλυψη, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και όλους όσοι ενδιαφέρονται για το πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και της εξελίξεις στον τομέα αυτό. Η οργάνωση του προγράμματος γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (EETN).

Διαβάστε περισσότερα
Αναβολή - Νέα Ημερομηνία Διεξαγωγής του Συνεδρίου Me and AI 2020

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης και η DIRECTION BUSINESS NETWORK, ανακοινώνουν την αναβολή των εργασιών του Συνεδρίου και τη μετάθεση της ημερομηνίας τον Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα
Οι ηθικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης [28/2/2020, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων]

Η SciFY, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το INNOVATHENS powered by Samsung, σας προσκαλούν στην 33η SciFY Academy με θέμα, “Οι ηθικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης”, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS powered by Samsung - Αεριοφυλάκιο 2, Γκάζι, Αθήνα).

Διαβάστε περισσότερα


 Σελίδα 1 από 2: > >>
Top