Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
homestyle
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 1 από 2: > >>


Όψεις της Εφαρμοσμένης Επιστήμης και Τεχνολογίας - Διερευνώντας το αξιακό τοπίο της Τεχνοεπιστήμης

Σε αυτόν το συλλογικό τόμο, που επιμελήθηκαν ο  Κώστας Θεολόγου (Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ) και η Ευγενία Τζαννίνη (Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΜΠ), οι Άλκης Γούναρης και Γιώργος Κωστελέτος (ΕΚΠΑ) διερευνούν τα φιλοσοφικά, λογικά και επιστημολογικά προβλήματα στην ακαδημαϊκή υποστήριξη της απόδοσης ηθικού καθεστώτος στα αυτόνομα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης. Με παράδειγμα εργασίας τα αυτόνομα οπλικά συστήματα οι συγγραφείς εξετάζουν κριτικά τους συνήθεις τρόπους προσέγγισης των ερωτημάτων σχετικά με την «αυτόνομη λήψη αποφάσεων» και την «ευθύνη» των συστημάτων αυτών, υιοθετώντας εν τέλει μια σκεπτικιστική στάση. [Ελληνοεκδοτική, 2022]

Διαβάστε περισσότερα
Δημιουργικότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών πραγματοποιούν μέσα από αλληλεπιδραστικά, εικαστικά και μουσικά παραδείγματα μια «ζωντανή» διερεύνηση των δημιουργικών δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα αισθητικά, ηθικά, νομικά και θεσμικά προβλήματα που εγείρονται.  Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2022.

Διαβάστε περισσότερα
Batman & Kant. Εικονογραφώντας την καινοτομία: Kόμιξ επιστήμη και τεχνολογία

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, οργανώνει 3 συζητήσεις πάνω στα πολύπλευρα ηθικά, φιλοσοφικά και οικολογικά ζητήµατα που ανακύπτουν σε ένα µέλλον όπου η κυριαρχία επιστήµης & τεχνολογίας τείνει να καθορίσει την πορεία του ανθρώπου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη διερεύνηση που αντλεί στοιχεία από 3 ιστορίες, οι οποίες µε τη δύναµη της εικονοποίας και την ιδιαίτερη αφηγηµατική τέχνη των ΚΟΜΙΞ κατορθώνουν να επαναπροσεγγγίσουν από µια διαφορετική οπτική, θεµελιώδη διαχρονικά και καινοφανή ερωτήµατα αλλά και αρχέγονους µύθους. Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2022.

Διαβάστε περισσότερα
Me and AI: The Students’ Sessions 2022

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του τμήματος φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, το ΠΜΣ «Φιλοσοφία» του ΕΚΠΑ και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Deree, διοργανώνουν το Me and AI: The Students’ Sessions 2022 την πρώτη φοιτητική διημερίδα με θέμα Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική, που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 13 Μαΐου 2022 και ώρα 16:00 με 20:00 στο Campus του Κολλεγίου, Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή. Αίθουσα: ACG Events Hall (στο άνω επίπεδο της Βιβλιοθήκης του Κολλεγίου).

Διαβάστε περισσότερα
Webinar: Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Βιοηθικής, Τεχνοηθικής και Δικαίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ διοργανώνει webinar με θέμα: Τεχνητή Νοημοσύνη τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, ώρα 10:00-13:00

Διαβάστε περισσότερα
Webinar: Τι είναι Ψυχική Υγεία; Μια αναλυτική εισαγωγή στο φάσμα των φιλοσοφικών θεωριών βάσης και στον τρόπο αντιμετώπισης των ηθικών ζητημάτων που αυτές συνεπάγονται

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ε.Κ.Π.Α. (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής» – Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), και η Περιφέρεια Αττικής σας προσκαλούν τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 

Διαβάστε περισσότερα
Τεχνητή Νοημοσύνη και σύγχρονα ηθικά διλήμματα

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και τα σύγχρονα ηθικά διλήμματα» ήταν το θέμα της ομιλίας του Δρα Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, κ. Άλκη Γούναρη σε  μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β2 και Β4 του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα.

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία @ School SOS! Βάλε τη Σοφία στο Σχολείο

Το Εργαστήριο Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (PPE Lab) ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα «Η Σοφία στo Σχολείo» εισέρχεται στη φάση της υλοποίησής του. Με στόχο την καλλιέργεια της κριτικής αντίληψης και την εξοικείωση των παιδιών με τον φιλοσοφικό τρόπο σκέψης, το Εργαστήριο σχεδίασε το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Η Σοφία στo Σχολείo». Πρόκειται για δύο κύκλους οι οποίοι απαρτίζονται από 10 σπονδυλωτά μαθήματα ο καθένας, συμπληρωματικά προς το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών 4ης και 5ης  Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα
Τεχνητή Νοημοσύνη: μία Συνανακάλυψη, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και όλους όσοι ενδιαφέρονται για το πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και της εξελίξεις στον τομέα αυτό. Η οργάνωση του προγράμματος γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (EETN).

Διαβάστε περισσότερα
Αναβολή - Νέα Ημερομηνία Διεξαγωγής του Συνεδρίου Me and AI 2020

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης και η DIRECTION BUSINESS NETWORK, ανακοινώνουν την αναβολή των εργασιών του Συνεδρίου και τη μετάθεση της ημερομηνίας τον Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα
Οι ηθικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης [28/2/2020, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων]

Η SciFY, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το INNOVATHENS powered by Samsung, σας προσκαλούν στην 33η SciFY Academy με θέμα, “Οι ηθικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης”, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS powered by Samsung - Αεριοφυλάκιο 2, Γκάζι, Αθήνα).

Διαβάστε περισσότερα
#1 Δελτίο Τύπου 1ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης , διοργανώνει το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή και Ενισχυμένη Νοημοσύνη και τους τρόπους που αναμένεται να μας επηρεάσει στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα
To «Ψ» στο Doc On ERT

Προβολή του Ντοκιμαντέρ Ψ στην ΕΡΤ2 - Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, στις 23:45

Διαβάστε περισσότερα
Είδαμε... «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου στο Studio Μαυρομιχάλη [thelook.gr]

Κατά πόσο μπορούμε να δούμε το κιβώτιο χωρίς την ιστορική του διάσταση; Πως κοιτάει κάποιος που γνωρίζει την ελληνική ιστορία και πως κάποιος που την αγνοεί; Μια προσέγγιση του "Κιβωτίου" ως υπαρξιακό δράμα από τον Άλκη Γούναρη.

Διαβάστε περισσότερα
Ο Δρ. Φιλοσοφίας Άλκης Γούναρης στο Studio Μαυρομιχάλη

Σειρά συζητήσεων για «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα


 Σελίδα 1 από 2: > >>
Top