Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
homestyle
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ηθική και Τεχνητή Νοημοσύνη

15-12-2023 21:46

Περιγραφή: 

Στο μάθημα Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική επιχειρείται μια συνοπτική εισαγωγή σε βασικά ερωτήματα της οντολογίας και της ηθικής της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) εστιάζοντας κυρίως σε ζητήματα εφαρμοσμένης ηθικής που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την χρήση ευφυών μηχανών.
Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα ΤΝ απασχολεί συστηματικά τη φιλοσοφία για περισσότερες από έξι δεκαετίες, είναι μόλις τα τελευταία δεκαπέντε περίπου χρόνια που οι καινοτόμες τεχνολογίες Τεχνητής / Ενισχυμένης Νοημοσύνης και Ρομποτικής βρίσκουν ευρύτατα πεδία εφαρμογής στην καθημερινή μας ζωή κάνοντας τα μέχρι πρότινος σενάρια επιστημονικής φαντασίας να μοιάζουν ρεαλιστικοί στόχοι για την εξέλιξη των μηχανών στο άμεσο μέλλον.
Η εξέλιξη αυτή, που κάνει πολλούς να μιλάνε για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, έχει ηθικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, νομικές, πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις και εγείρει νέα ή αναδεικνύει παλαιά ηθικά ζητήματα τα οποία χρήσουν άμεσης αντιμετώπισης.

Είδος Μαθήματος: 
Σύγχρονη Τηλεεκπαίδευση στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση την Ηθική του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Διδακτικές Ώρες: 36

Φορέας: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έτος: 
2020 - 2024

Status:
Κλειστό- Απευθύνεται στους/στις εγγεγραμμένους/ες φοιτητές/ριες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση την Ηθική του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

 
Συνδιδασκαλία:
Δρ Αλκιβιάδης Γούναρης, Δρ Γεώργιος Κωστελέτος

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το syllabus του μαθήματος
Top