Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
homestyle
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

O Άλκης (Αλκιβιάδης) Γούναρης, γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκων, επί σειρά ετών, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ηθικής Φιλοσοφίας του τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών καθώς και σε Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ και άλλων φορέων. Τα πεδία που ειδικεύεται είναι η Φιλοσοφία του Νου και της Νόησης, η Φιλοσοφία της Επιστήμης, η Ηθική, η Mεταηθική και η Εφαρμοσμένη Ηθική.

Σπούδασε αρχικά Αθλητικές Επιστήμες στο ΤΕΦΑΑ και στη συνέχεια Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Από την ίδια σχολή απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ηθική και διδακτορικό με ερευνητική κατεύθυνση στην Φιλοσοφία της Νόησης και ειδικότερα με θέμα: «Η Κατευθυντικότητα και η Ανάδυση του Νοήματος» (Intentionality and the Emergence of Meaning) υπό την εποπτεία του καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη, κατά την οποία επιχειρείται μια φυσιοκρατική ερμηνεία της ανθρώπινης νόησης, συνδυάζοντας κλασσικές φαινομενολογικές προσεγγίσεις με σύγχρονες θεωρίες για την ανάδυση ιδιοτήτων.

Είναι μέλος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας από το 2015 και το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην Φιλοσοφία της Ανθρώπινης Νόησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, εκπαιδεύτηκε και ειδικεύτηκε σε θέματα εκδόσεων, marketing και επιχειρηματικής και επικοινωνιακής στρατηγικής, με τα οποία απασχολήθηκε επαγγελματικά για πολλά χρόνια. Από το 1988 έχει εργαστεί σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες (στην Αθήνα, στο Λονδίνο και στην Αμβέρσα) σε διευθυντικές θέσεις στον χώρο των media και της διαφήμισης αλλά και ως σύμβουλος επιχειρήσεων. 

Εκτός της ακαδημαϊκής του απασχόλησης, γράφει σενάρια ταινιών τεκμηρίωσης. Το 2011 ήταν παραγωγός του βραβευμένου -με το μεγάλο βραβείο της διεθνούς ένωσης κριτικών κινηματογράφου fipresci- στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ, «Μόνο Οι Λέξεις Συνεχίζουν», το οποίο βασίστηκε στο διαδικτυακό project του ίδιου με τίτλο The Confession Session. Το 2015 το ντοκιμαντέρ του με τίτλο Ψ [Psy] διακρίθηκε σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.


Δείτε εδώ αναλυτικό ακαδημαϊκό βιογραφικό και δημοσιεύσεις: http://www.philosophylab.ppp.uoa.gr

ORCID iD 0000-0002-0494-6413

Γλώσσα συνημμένου: Αγγλικά Τύπος: Αρχείο PDF Academic cv in .pdf
Ενημέρωση: 06-03-2019 15:33 - Μέγεθος: 288.95 KB