Σύνδεση
Ξέχασα τον κωδικό μου
Εγγραφή
homestyle
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ο Αλκιβιάδης (Άλκης) Γούναρης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής και διδάσκων του Τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. To ακαδημαϊκό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην Φιλοσοφία της Ανθρώπινης Νόησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης και στην Εφαρμοσμένη Ηθική. Σπούδασε αρχικά Αθλητικές Επιστήμες στο ΤΕΦΑΑ και στη συνέχεια Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Από την ίδια σχολή απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με κατεύθυνση στην Ηθική και διδακτορικό στην Φιλοσοφία της Νόησης.

Από το 2020 - 2023 ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας και συντονιστής του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Η Σοφία στο Σχολείο» για την εισαγωγή της φιλοσοφίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα, μεταξύ των άλλων, είναι μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Τεχνητή Νοημοσύνη, της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και συνεργαζόμενος διδάσκων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει περισσότερες από πενήντα δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή έντυπα και συνέδρια και έχει οργανώσει περισσότερες από 150 δημόσιες εκδηλώσεις για τη διάδοση της φιλοσοφίας στο ευρύ κοινό. 

Έχει γράψει σενάρια ταινιών τεκμηρίωσης και έχει βραβευτεί από την ένωση κριτικών κινηματογράφου FIPRESCI.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε για 18 χρόνια σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες στα media και στη διαφήμιση ως κειμενογράφος, υπεύθυνος εκδόσεων και σύμβουλος επικοινωνιακής στρατηγικής. Σήμερα είναι υπεύθυνος επιχειρησιακής ανάπτυξης των εταιρειών της οικογένειάς του με παρουσία στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ORCID iD 0000-0002-0494-6413

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Πλήρες ακαδημαϊκό βιογραφικό σε μορφή .pdf
Ενημέρωση: 10-01-2024 14:35 - Μέγεθος: 556.92 KB
Top